Marknadsför din brf

En bostadsrättsförening vill ha ett gott rykte och en god ekonomi. Även om en brf inte är ett företag på det sättet att de kör med regelrätt marknadsföring som till exempel ett tillverkande företag gör så är det ändå värt att synas utåt för att få så bra medlemmar som möjligt. En fastighetsförvaltning i Malmö, Stockholm eller Göteborg hjälper bostadsrättsföreningar att ha snygga och prydliga fastigheter att visa upp när nya potentiella boende kommer och söker lägenhet.

En fastighetsförvaltning i Malmö eller andra orter hjälper till att hålla din fastighet och de gemensamma ytorna i gott skick. Söker du en fastighetsförvaltning Malmö kan de även hjälpa till med det juridiska och tekniska saker. Detta kan vara väl värt investeringen för att göra just din brf till stans bästa.

Starta med hemsidan

En rolig och intressant hemsida är ett av de bästa sätten att marknadsföra en brf på. När folk letar efter en bostad och får upp en annons via till exempel Hemnet så står det ju vilken bostadsrättsförening bostaden tillhör. I alla fall för det mesta. Att folk går in och googlar för att se föreningens ekonomiska situation och hur väl etablerad den är blir då ett faktum och vips så trillar man in på hemsidan. Är sajten trist, svårnavigerad och intetsägande är det bye bye direkt. Vem vill bo i en brf som inte tar hand om sina fastigheter eller försöker göra det trevligt för de boende? Man betalar ju en avgift av en anledning, eller hur?

Om hemsidan inte är uppdaterad på ett tag så börja med det! Ta och anlita någon som är proffs på hemsidor. Dock är det också lika viktigt att även ha något att erbjuda på hemsidan. Om föreningen är i färd med att förnya något eller hitta på något skoj så ska detta givetvis kommuniceras. Ju mer ni sticker ut desto bättre.

Få full kontroll på ekonomin

Ekonomin är bland det viktigaste för en brf. Utan en bra ekonomi kan inte fastigheten skötas ordentligt och de boende kommer flytta. Ekonomin är också det folk främst letar efter när de kollar upp en brf. Vill ni lyfta er brf till nya nivåer är det perfekt att anlita en fastighetsförvaltare som kan hjälpa er med det ekonomiska.

Marknadsför er via sociala medier

Idag sker den största marknadsföringen digitalt och så brukar det vara även vara för brf:er. Visserligen kan ryktet sprida sig när det sker visningar och folk pratar snabbt om en brf med sina vänner och släktingar. Även genom mäklare och mäklarfirmor sprids ryktet om en brf. Att samarbeta med bra mäklare gör hela grejen så att bostäderna intresserar fler.

Dock är det bra om ni har ett konto på en eller flera sociala medier. Där kan ni lägga upp foton och nyheter så att folk lockas att följa er eller ta vidare kontakt. Instagram och Facebook är bra kanaler där många människor har möjlighet att interagera och se vad som stundar. Kanske du även kan låta något proffs ta hand om marknadsföringen på sociala medier.