Så får du betalt för din marknadsföring

För att bli framgångsrik inom marknadsföring måste du börja ta betalt för dina tjänster. Det här gäller vare sig du driver en egen blogg eller utför marknadsföringsuppgifter åt en kund. Tack vare ett stadigt kassainflöde kan du successivt utveckla företaget – liksom växa själv.

Smidiga fakturalösningar för marknadsförare

Fakturering är grunden i att få betalt för utförda tjänster. Du kan fakturera med eller utan företag. För företagsfakturering kan du med fördel använda lösningarna på Intrum, som ombesörjer allt inom fakturering. Det här inkluderar även att skicka påminnelser vid förfallna fakturor.

Om du hellre vill fakturera via A-skatt än F-skatt kan du i stället använda faktureringstjänster som Cool Company och Frilans Finans. Även dessa företag ombesörjer hela processen, men till skillnad från Intrum betalar de också skatt och sociala avgifter åt dig. Det finns för- och nackdelar med detta. Väljer du att fakturera via A-skatt får du exempelvis inte göra avdrag för dator- och kontorsutrustning.

Viktigt att få betalt för din marknadsföring

Marknadsföring är ett jobb som alla andra, och som expert på sådana tjänster ska du förstås ta ett rimligt konsultarvode. Om du inte får betalt blir det svårt för dig att vidareinvestera i din egen kompetens. Som marknadsförare är det inte alls dumt att gå utbildningar med jämna mellanrum så att du hänger med i det senaste och kan få ännu fler uppdrag.

Grundläggande marknadsteori