Öka försäljningen med digitala enkäter

För att öka försäljningen är det smart att göra enkäter. Då får du snabbt reda på vad dina kunder eller klienter önskar, och även vilken slags marknadsföring som fungerar.

Testa professionella enkätverktyg gratis

För att lyckas med ditt företag måste du förstå vad dina kunder verkligen vill ha och sedan erbjuda dem det. Genom att använda enkätverktyg från Ungapped kommer du på ett enkelt och effektivt sätt kunna ta reda på vad dina kunder verkligen tycker. Är det något de saknar? Tycker de om prisnivån eller är det för dyrt? Finns det en tjänst eller produkt som du borde erbjuda? Och vilken slags marknadsföring gillar de bäst? Du skickar med enkäterna i ditt nyhetsbrev, eller så lägger du upp dem på sociala medier eller på hemsidan. Du kan testa Ungappeds professionella enkätverktyg helt gratis och snabbt komma igång för att snabbare öka försäljningen och utveckla ditt företag.

Använd enkäterna rätt

Det är roligt att ha tillgång till professionella enkätverktyg som är lätta att använda. Dock är det viktigt att använda dem på rätt sätt. Först och främst ska du inte skicka ut för många undersökningar. Då kan dina kunder komma att bli less på dem (och ditt företag). För det andra ska du bara skicka ut enkätundersökningar med en tanke. Vad vill du få reda på? Om dina kunder gillar dina öppettider, chattfunktionen, fraktpriserna eller hur de värderar ditt företag? Målet med enkäten måste vara att förbättra ditt företag så att du kan erbjuda det som dina kunder verkligen vill ha. Därför är det viktigt att du läser och analyserar svaren, så att kunderna ser det som värdefullt att ge dig av sin tid. Det som är bra med Ungappeds enkätverktyg är att all data samlas per automatik på deras plattform. Så att du kan analysera resultaten. Det gör det väldigt lätt för dig att både se svaren och svarsfrekvens. Förslagsvis skickar du bara med en enkät en gång i månaden eller bara varannan månad. Vill du skicka fler enkäter eller ha långa enkäter bör du erbjuda en belöning, som 10 procents rabatt för att delta i en undersökning som tar 15 minuter eller liknande trevligt erbjudande.

Förbättra marknadsföringen med enkäter

Du kan också använda enkätverktyget för att förbättra din marknadsföring. För att lyckas som företag idag måste du först lyckas med marknadsföringen, särskilt om ditt företag primärt är online. Då vill du veta vilka plattformar dina kunder håller till på och om de till exempel föredrar filmer eller bilder som inlägg på Instagram, Facebook eller Pinterest. Tycker de att du skickar ut för många inlägg och följer de dig överhuvudtaget på sociala medier? Då får du ännu mer underlag att analysera för att förbättra din marknadsföring och öka försäljningen.